Top
Stearik Asit
 Görünümü  :   Kremsi beyaz toz 
 Kimyasal Adı  :  Octadecanoic acid 
 Kimyasal Formülü  :  CH3(CH2)16COOH , (C18H36O2) 
 Ambalaj Şekli  :  25 kg.lık torbalarda
 Özellikleri    :  Uzun zincirli alkol esterleri mum olarak bilinmektedir. 
Suyun yerine katı ve sıvı yağları çeker. 

Stearik Asit 
Stearik asit, CH₃(CH₂)₁₆COOH formülüyle gösterilen doymuş bir yağ asididir. Çoğu hayvan ve bitkiden elde edilen katı-sıvı yağlarda, ekseriya gliserid stearin şeklinde bulunur.  

Kullanım Alanları                                 

1. İlaç ve kozmetik sanayinde emülgatör olarak kullanılır.

2. Tekstilde yardımcı madde olarak kullanılır.

3. Kauçukta hızlandırıcı ve yumuşatıcı aktivatör olarak kullanılır.

4. Mum yapımında, pastel boya yapımında kullanılır.

5. Sabunu sertleştirmek amacı ile kullanılır.

6. Havai fişek yapımında alüminyum ve demir gibi metal tozlarının üzerini kaplamak amacı ile kullanılır. Böylece oksidasyonu engelleyerek malzemenin bekleme periyodunu uzatır.

7. Şekerlemelerde glikoz ile beraber kullanılarak sertleşmeyi sağlar.