Top
Görünümü 
:  
Beyaz kristal yapıda katı formda bulunur. 
Kimyasal Adı 
: Aliminium Sulphate, Aliminium sulfate, Cake Alum, Filter Alum, Alunogenite
Kimyasal Formülü : Al2(SO4)3
Ambalaj Şekli : 25 KG TORBA


Kullanım Alanları

Yangın Söndürücü Ekipmanlarda

Yangın söndürücü ekipmanlarında köpük yapıcı ve yardımcı materyal olarak kullanılmaktadır. alev-almaz kumaş üretimi, katalizör, ph kontrol edici ve sudan etkilenmeyen ve hızlı kuruyan beton elde etme, işlerinde de çokça kullanılmaktadır.

Tekstil İplik ya da kumaş boyama ve su saflaştırmada,alev almaz kumaş üretiminde,ph kontrolünde kullanılmaktadır. 

Kuvars içeriğinden dolayı değerli bir potasyum gübresi (K2SO4) kaynağı olarak kullanılmaktadır.Amonyum sülfat veya fosfatla karışık gübre üretiminde kullanılmaktadır. Alunit ve aluminyum sülfatın kullanım alanları şunlardır :
           
Suların arıtımında,Şeker üretiminde,Süt Ürünlerinde ve bir çok farklı gıda çeşitlerinde önemli bir faktör olarak kullanılmaktadır.
                     
Alüminyum sülfat bazen hidrolize alüminyum hidroksit çökeltisi ve bir seyreltik sülfürik asit çözeltisinin oluşturulması için olduğu gibi, bahçe toprağın pH azaltmak için kullanılır.

Alüminyum sülfat ilaç sektöründe bazı antiperspiranlar aktif madde olmakla birlikte çoğu üründede yan ürün olarak kullanılmaktadır.Ayrıca antiseptik etkilerinden dolayı, kanamayı durdurucu, dişetlerini kuvvetlendirici, ağız yaralarında antiseptik olarak kullanılır.

İnşaat sektöründe beton su yalıtımı ajan ve hızlandırıcı olarak kullanılır.Ayrıca tank izolasyonlarında kullanımı vardır.