Top
Görünümü : Beyaz granül veya kristal yapıda toz.
Kimyasal Adı : Sodium phosphate, tribasic, trisodyum ortofosfat, sodyum fosfat
Kimyasal Formülü : Na3PO4
Özellikleri : TSP E339 E numarası ile kullanılır.
Ambalaj Şekli : 25 kg. lık torbalarda.


Kullanım Alanları

Tri Sodyum Fosfat (TSP); 
Fotoğraf geliştiriciler, buhar kazanı pul (kabuk) uzaklaştırılması ve kireç önleme, su yumuşatma, deterjan karışımı, ıslak bitirme-pH değeri ayarlayıcı, alüminyum iş parçaları, cilalar, şekerin ağartılması, gıdada mayalanma, çiftlik hayvanları beslenmesi için tamamlayıcı besin maddesi-mineral zenginliği sağlayıcı olarak vb... çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Tri sodyum fosfat çoğunlukla boyama için evsel yüzeyleri hazırlamakta kullanılan temizleyici ve yağ giderici ajandır. Mobilya üzerindeki süt boyası dahil lateks boyaların çoğu TSP’nin kuvvetli bir çözeltisiyle ovularak giderilebilir.

Herhangi bir ahşap parçası soyulduktan sonra boya gidericilerin çoğunda bulunan waksı uzaklaştırmak için TSP kullanılabilir. TSP, mineral özleriyle yıkamadan sonra, mineral özlerini tamamen temizleyebilmek için de kullanılmaktadır. TSP evsel klor ağartıcıyla aynı çözelti içinde bulunabilir ve bu özellikle ahşaptan küf gidermek için iyidir.

TSP tek başına kırmızı ahşap üzerinde koyu lekelere sebep olabilir ancak ağartıcı bunu engeller. Tri sodyum fosfat gıda alanında E 339 kodu altında asitlik düzenleyici (tampon), emülsifiyer, kalınlaştırıcı ajan ve ayırma ajanı (metal kompleksleştirici) olarak da kullanılabilmektedir.