Top

Görünümü : Renksiz, kristal yapıya sahiptir.
Kimyasal Adı : 2-Hydroxybenzoic Acid
Kimyasal Formülü : HOC6H4COOH
Ambalaj Şekli : 25 kg. lık torbalarda bulunur.
Özellikleri : Aspirin yapımında kullanılan salisilik asit, 155 derecede erir, sıcak suyun içinde fazla, soğuk suyu içinde az çözünen özelliğe sahiptir.


Salisilik Asit
Kimyasal formülü C6H4 (OH9 CO2H olan, bir beta hidroksi asittir. Bu organik asit renksiz, kristal yapıda olan ve çoğunlukla bitkisel hormon şeklinde kullanılır. Aspirinin etken maddesi olarak kullanılan salisilik asit, sağlık üzerinde çok sayıda faydaya sahiptir. Yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunmaktadır. Salisilik asidin cilt sağlığından, akne sorununa, nasırlara, kolon kanserine kadar pek çok rahatsızlıkta önemli faydaları bulunur. Kozmetik alanında nemlendirici, tonik gibi malzemelerin içeriğinde kullanılır. Cildi yenileme özelliği olduğundan, ölü hücrelerin temizlenmesinde etkilidir.

Salisilik Asit Kullanım Alanları
Aspirin yapımında kullanılan salisilik asit, 155 derecede erir, sıcak suyun içinde fazla, soğuk suyu içinde az çözünen özelliğe sahiptir. Özellikle ilaç sanayinde, kozmetik ürünlerde ve parfümeri alanında kullanılan bir maddedir. Bu asidin metalik tuzları salisilat olarak tanımlanır. Bunlar önemli kimyasallardır. Sodyum salisilat tıp alanında, ağrı kesici, romatizma tedavisi, antiseptik olarak kullanılmakta, sanayi sektöründe boya üretimi ve koruyucu olarak kullanılmaktadır. Keklik üzümü içinde fazla miktarda bulunan metil salisilat, ilaç ve tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Fenil salisilat ise, güneş yağı kremlerinin yapımında ve bağırsakta çözünen ilaçların üretiminde kullanılmaktadır.