Top
SODYUM MOLİBDAT
Suda çözünür. 100 oC’nin üzerinde uzun süre kaldığında dehidrasyon meydana gelebilir. Boyaların üretiminde, pigmentlerde (seri pigmentlerin çöktürücüsü), katalizör olarak, tamponlama ajanı olarak ayrıca alkaloidin analitik ayıracı olarak kullanılmaktadır. Tarımda ve metal bitirme alanında oldukça yaygın kullanım alanı bulur. Açık ve kapalı resirkülasyon suları için, makine soğutucuları ve metal işleme sıvıları için suda çözünür bir korozyon önleyici olarak kullanımı vardır. Tungstenin ara maddesidir. Mordan olarak kullanılır. Su muamele ajanı, ağırlık katkısı ve yangın mücadele materyali olarak da kullanılmaktadır.

  • Kireç çözücü ajanlar ve cilt ve koruma aracı geliştirmek için saç beyazlatma, bir metal korozyon önleyici olarak kullanılır.
  • Alkaloidler, boya ve ilaç endüstrisi belirlenmesi için analitik ayıraç olarak kullanılır.
  • Alkaloidler, mürekkep, gübre, molibden kırmızı pigment ve ışık haslığı pigment yağış ajan, katalizör üretimi için, molibden tuz da acenteleri ve parlatma, ayrıca çinko olarak kullanılan, alev geciktiriciler ve metal kirliliği içermeyen soğutma sisteminin inhibitörü yapmak için kullanılabilir.