Top

Kimyasal Adı 

: Dimetil dimetilol hydantoin.

Tanımı
Güçlü bir koruyucudur. Suda çok çözünen, kişisel bakım ve deterjan bazlı ürünlerin geniş bir aralığına uygulanabilir bir koruyucudur.

Faydaları:

-       DMDM hidratoinin sudaki % 55’lik bir çözeltisidir. Ayrılmaz mikrobiyal aktiviteye sahip olabilen fakat bazı mikroorganizma tiplerini geliştirmeye yatkın olan deterjan bazlı formülasyonlarda özellikle etkilidir.

-       Gram negatif, gram pozitif, mayalar ve küflere karşı geniş spektrumlu aktiviteye sahiptir.

-       pH: 3-8 aralığında üstün etki,

-       Normal kullanım konsantrasyonlarında (% 0,15-0,4) gözlere, cilde ve mukus (mukoza) zarına tahriş edici değildir.

-       Kişisel bakım ürünlerinin en bilinen bileşenleri ve noniyonik yüzey aktiflerin varlığında aktivitesini kaybetmez.

-       Suyla çok çözünür ve ürünlere kolaylıkla dahil edilir.

-       Mükemmel toksitite profiline sahiptir.

Uygulamalar:
DMDMH; şampuanlar, saç kremleri, saç düzenleyici kremler, losyonlar, bebek ürünleri, göz kalemleri, maskaralar ve su bazlı kozmetik ve tuvalet ürünlerinin hemen hemen hepsi dahil kişisel bakım ürünlerinin pek çok çeşidinde kullanılabilir. DMDMH, bulk yüzey aktifler için ideal bir koruyucudur. Tipik olarak % 0,15-0,4 arasındaki konsantrasyonlarda kullanılır. Ucuzdur, suda çözünür, düşük yağ çözünürlüğüne sahiptir, geniş spektrumlu aktivite gösterir, düşük konsantrasyonlarda aktif, uçucu değildir, iyi ısı stabilitesine sahiptir. Dezavantaj olarak formaldehit vericidir.

Kullanımı:
DMDMH’nin sudaki % 55’lik çözeltisidir ve direkt olarak sulu çözeltilere katılabilir. Sıcak proseslerde, (örn.emülsifikasyon gibi),  DMDMH’nin soğutma basamağı sırasında tercihen 60oC’nin altındaki bir sıcaklıkta ilave edilmesi tavsiye edilir.