Top
Yüzey Aktifler
SLES
Görünümü : Açık sarı macun şeklinde, akışkan yapıdadır.
Kimyasal adı : Sodium lauryl ether sulphate, Sodium laureth sulfate
Kimyasal Formülü : CH3(CH2)10CH2(OCH2CH2)nOSO3Na)
Ambalaj Şekli : 160 - 225 kg lık varillerde
Özellikleri : Yüksek yıkama aktivitesine sahip malzeme ihtiva eder. Anyonik yüzey aktif maddedir. 
Diğer deterjanlar gibi bir miktar aşındırıcı etkiye sahiptir.


Kullanım Alanları :
1. Sıvı bulaşık ve makine deterjanları üretiminde, teknik temizlik malzemelerinde kullanılır.
2. Şampuan, sabun, duş jeli ve banyo köpüğü gibi kozmetik temizleme ürünlerinde yüzey gerilimini azaltma amacıyla kullanılır. Tuzlarla 
kolayca inceltildiği ve iyi bir köpük oluşturma karakteri olduğu için bu işlem için tercih edilir.

Cocodiethanolamide - Cocoamid DEA
Ürün Tanımı ve Özellikleri
Kimyasal formülü -CON (C2H4OH ) şeklinde olan hindistan cevizi yağından elde edilen kalın , mumsu beyaz bir maddedir. Yüzey aktif madde oluşu köpük ürünün ana yüzey etkisini destekler.Ürünün %90 a yakın miktarı şampuan duş jeli v.b üretimlerinde kullanılmaktadır. Kanser araştırmaları ajansı tarafından 2B sınıfında kanserojen bir madde olarak listelenmektedir.

Kullanım Alanları
Kozmetik: 
Şampuan ve el yıkama ürünlerinde köpük stabilizesi için kullanımı uygundur,ayrıca deride oluşabilecek tahrişi azaltmak için bu sektörde kullanılmaktadır. Cansız saçları temizlemekte de kullanımı mevcuttur.

Tekstil: Bu sektörde ipliklerin,liflerin vizkozite dengesinde kullanılmaktadır.

Cocomonoethanolamide - Cocoamid MEA
Ürün Tanımı ve Özellikleri
Kimyasal formülü -CON (C2H4OH ) şeklinde olan hindistan cevizi yağından elde edilen kalın , mumsu beyaz bir maddedir. Yüzey aktif madde oluşu köpük ürünün ana yüzey etkisini destekler.Ürünün %90 a yakın miktarı şampuan duş jeli v.b üretimlerinde kullanılmaktadır. Kanser araştırmaları ajansı tarafından 2B sınıfında kanserojen bir madde olarak listelenmektedir.

Kullanım Alanları
Kozmetik: 
Şampuan ve el yıkama ürünlerinde köpük stabilizesi için kullanımı uygundur,ayrıca deride oluşabilecek tahrişi azaltmak için bu sektörde kullanılmaktadır. Cansız saçları temizlemekte de kullanımı mevcuttur.

Tekstil: Bu sektörde ipliklerin,liflerin vizkozite dengesinde kullanılmaktadır.

LABSA (Toz / Sıvı)
Görünümü    : Kahverengimsi sıvı    
Kimyasal Adı  :  Linear Alkyl Benzene Sulphonic Acid, Soft acid slurry, LAS, Laurylbenzenesulfonic Acid; 
Kimyasal Formülü  : CH3(CH2)11C6H4SO3H
Özellikleri  : Aslında alkil, benzen, sülfirik asitin bir karışımıdır.
Kullanım Alanları  
Deterjan üretim prosesindeki en önemli hammaddelerin başında Lineer Alkil Benzen Sülfonik Asit(LABSA veya HLAS) gelmektedir. LABSA, Lineer Alkil Benzen(LAB)’ın SO3 ile tepkimesi sonucunda(sülfonasyon) oluşmaktadır. Günümüzde sıvı, jel veya toz deterjan üretim proseslerinde LABSA ana yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır. LABSA’nın Kostik Soda (Sodyum Hidroksit, NaOH) ile nötralize edilmesi ve gerekli katkı maddelerinin (üretilen deterjanın kullanım alanı ve çeşidine bağlı olarak çeşitli konsantrasyonlarda STPP, optik beyazlatıcılar, fosfonatlar, enzimler ve esans) de katılmasıyla istenilen tür deterjan elde edilebilir. 
Sentetik deterjan endüstrisinin ana hammaddelerindendir. Çamaşır, bulaşık makinası toz deterjanları, deterjan jelleri, sıvı sabunlar, temizleme tozları, yağlı sabunlar vb. gibi. 
Tekstil sektöründe merserize ve yıkama ajanı olarak kullanılır. 
Sodyum Kümen Sülfonat (Toz / Sıvı)

Genel Bilgi
Kimyasal formülü C9H11NaO3S olan toz ve berrak görünümlü higroskobik sıvı formunda bir kimyasaldır.

Üretim ve Reaksiyonları
Kümen ticari üretimi propilen ile benzen içinde Friedel-Crafts alkilasyonu gereğince üretilmektedir.Kümen üretici benzen için küresel talebinin yaklaşık % 20 sini oluşturmaktadır. Sodyum sülfonatların uygun şartlarda kümen ile etkileşim ve reaksiyonlarıyla oluşabilmektedir.

Kullanım Alanı
Deterjan yapımında  % 0,5 -5  oranlarında ara faz çözücü olarak,bulaşık makinesi deterjanlarında ve sıvı deterjanlarda çözücü ve viskozite düzenleyici olarak kullanılmaktadır.

Sodyum Lauril Sarkosinat
Hammadde Bilgileri
Cas Numarası        137 – 16 – 6 + 7732 – 18 – 5
Kimyasal Yapısı  Yüzey Aktif
Etken Kategori Anyonik
Ticari İsmi SODYUM LAURİL SARKOSİNAT

 

Fiziksel Özellikleri ve Kullanıldığı Alanlar
Fiziksel Görünüm Yoğun Sıvı
Renk Şeffaf ve Açık Sarı
Koku Karakteristik bir kokusu var.
Tehlike Anında Cilde ve göz temasında bol su, sabun ile yıkayınız. Soluma veya yutma durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özellikleri Sıvı formunda ve kendine has karakteristik bir kokuya sahip anyonik bir yüzey aktif hammaddedir.
Kullanıldığı Alan             Köpük yapan ve temizleme gücü fazla bir yüzey aktif olduğundan birçok kozmetik ve deterjan ürünlerinde kullanım alanı bulur. Klora karşı dayanıklı olması açısından, klor bazlı temizleyici ürün üretiminde oldukça kullanılır.

 
 
 
 

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat
Hammadde Bilgileri
Cas Numarası 68439 – 57 – 6 
Kimyasal Yapısı     Yüzey Aktif
Etken Kategori Anyonik
Ticari İsmi SODYUM ALFA OLEFİN SÜLFONAT ( SIVI )


Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları
Görünüm          Sıvı
Renk Açık sarı ve şeffaf.
Koku Karakteristik bir kokusu var.
Tehlike Anında    Cilde ve göz temasında bol su, sabun ile yıkayınız. Soluma veya yutma durumunda en yakın sağlık ocağına başvurunuz.
Özellikleri Sarı renkte, hafif yoğun formunda ve kendine has bir kokusu olan sıvı anyonik bir yüzey aktif hammaddedir.
Kullanıldığı Alanlar        Köpük yapan ve temizleme gücü fazla bir yüzey aktif olduğundan birçok kozmetik ve deterjan ürünlerinde kullanım alanı bulur. Dengeli bir köpük eldesin de oldukça etkili bir hammaddedir.

 
 

Sodyum Alkan Sülfonat
Hammadde Bilgileri
Cas Numarası 5324 – 84 – 5
Kimyasal Yapısı    Kozmetik ve Deterjan Aktifi
Etken Kategori Yüzey Aktif
Ticari İsmi SODYUM ALKAN SÜLFONAT

Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları
Fiziksel Görünüm       Sıvı
Renk Şeffaf
Koku Hafif karakteristik bir kokusu var.
Tehlike Anında Cilde ve göz temasında bol su, sabun ile yıkayınız. Soluma veya yutma durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özellikleri 1.100 GR / CM3 yoğunluğuna sahip, sıvı, karakteristik bir kokuya sahip bir yüzey aktif bir hammaddedir.
Kullanım Alanları  Başta deterjan ve kozmetik olmak üzere, birçok temizleme ürünlerinde yüzey aktif olarak kullanılır. İyi bir temizleme ve köpük aktifine sahiptir. 
 
  
Esterquart
Kimyasal Özellikleri

Tanım

: Beyaz-sarımsı waxımsı hamur/katı

Kimyasal Yapısı  

: Katyonik yüzey aktif

Özellikleri

: Deterjan endüstrisi için katyonik yüzey aktiftir. Sıcak suda dağılabilirdir. İzopropanol kokuludur, izopropanol’de çözünür.

Depolama ve Elleme (İşleme)
Erimiş ürünün depolama sıcaklığı 50-55 oC olmalıdır. Sıvı ürünlerin uzun süreli depolanması için sıcaklık 55 oC’yi geçmemelidir. Yüksek sıcaklıklar renk kaybına ve solvent kaybına önderlik eder. Ürünü sıvı olarak saklamak tekrar tekrar ayar yapılmasına ve eritilmesine izin verilmesinden daha iyidir. Paslanmaz çelik konteynerlar veya çelik konteynerlar (kauçuk astarlı) uygundur.

Doku yumuşatıcılarda kullanımı: Doku yumuşatıcılar için katyonik yüzey aktiftir.

  • Dokular üzerinde çok iyi bir yumuşatma etkisi vardır.
  • Tekrar ıslatılabilirlik özelliği iyidir.
  • Biyolojik olarak bozunabilir (indirgenebilir)’dir.
  • % 5 – 20 arası konsantrasyonlarda kullanılabilir.